36 - 42 jaar : zoektocht (1985-1991)

Zoektocht

In de hoop mijzelf nieuwe (werk)perspectieven te verschaffen ben ik de deeltijdstudie Educatie & Cultuur gaan volgen - variant Educatieve Uitgeverij. In de combinatie kunst- en cultuurgeschiedenis en uitgeverij voel ik me thuis. Maar nieuwe perspectieven.........

Foto: Het beeld van de Nikè is een... Foto: Tijdens deze zoektocht maak... Foto: Als ik na een therapie-sessie...

Het beeld van de Nikè is een beeld van verlangen geworden: ik wil m'n vleugels uitslaan en lichter leven in plaats van die altijd aanwezige zwaarte in mijn leven. Aan mijn buitenkant valt er nog steeds niet zoveel van te zien, maar aan mijn binnenkant voel ik een zwart gat dat steeds groter en zwaarder lijkt te worden. Er moet echt iets gebeuren. Een langdurige en vaak pijnlijke zoektocht, die voelt als de weg terug zien te vinden naar mijzelf, begint nu echt.

Tijdens deze zoektocht maak ik steeds opnieuw de combinatie tussen opleiding, training en therapie. Nog altijd een omweg, maar de combinatie lijkt te gaan werken.
Ik vind de foto uit mijn kindertijd terug: dit meisje heet toch niet voor niets 'de Vreugdevolle' ! Dit meisje is van plan iets goeds te maken van haar leven! Dat is iets heel anders dan waar ik nu midden in zit........

Als ik na een therapie-sessie deze foto een plaats geef in het beeld van Zadkine vindt er een verandering in mij plaats - daar waar ik lang een gat gevoeld heb in mijzelf heb ik nu dit vreugdevolle kind een plaats gegeven. Ik kan weer verder.

<= Klik op een foto voor meer informatie
U kunt ook gebruik maken van de tabtoets om naar de foto's toe te navigeren.

Terschelling

Samen met mijn partner verwerf ik een eigen plek op Terschelling.

Foto: Een sluimerend verlangen...

Een sluimerend verlangen wordt werkelijkheid. Vanaf nu is Terschelling niet meer uit mijn leven weg te denken.

<= Klik op een foto voor meer informatie
U kunt ook gebruik maken van de tabtoets om naar de foto's toe te navigeren.

Mandala's

Ik ga veel mandala's tekenen, geef daar ook cursussen in.
Mandala's geven in deze tijd kleur en zin aan mijn leven.

Foto: Als ik op 3 februari 1996...

Als ik op 3 februari 1996 deze mandala teken voel ik voor het eerst de zekerheid dat het echt ooit goed gaat komen met mij - al gaat het vaak nog zo moeizaam en voel ik wel dat ik daarvoor nog heel veel moet doen.

<= Klik op een foto voor meer informatie
U kunt ook gebruik maken van de tabtoets om naar de foto's toe te navigeren.